Adfærd

Kurset henvender sig til enhver voksen som har lyst til eller brug for at kunne vurdere en hests adfærd. En dybere forståelse af hesten vil være en hjælp både under den daglige håndtering og ved ridning af hesten.

Vi hører ofte forældre til børn med hest sige, at de selv er bange for heste. Når vi spørger dem om de vil give børnene lov til at holde hund, hvis de eventuelt også var bange for hunde, så har svaret altid været NEJ!

tl_files/little mule/Adfaerd/adfaerd1.jpg

Når man tager i betragtning hvor meget mere vi påvirker vores hunde, alene ved at vi har dem hos os i hjemmene, i forhold til den opdragelse vi traditionelt giver vores heste, er det tankevækkende at vi uden opsyn og kvalificeret viden lader vores børn håndtere og vurdere sikkerheden omkring et dyr som oftest vejer 10 gange så meget som en rigtig stor og stærk hund!

På kurset kommer du blandt andet til at lære nogle metoder hvormed du kan sætte en effektiv stopper for mange af de små daglige ærgrelser, der kan være ved at have en hest som er mindre godt opdraget end din hund. Vi kommer til at se på nogle af hestens grundegenskaber, nemlig dens frygt, rangorden og dovenskab og lærer hvordan vi bedst kan bruge disse egenskaber i vores daglige træning af hesten. Med den viden i baghånden, at hesten er et flokdyr med en rangorden, hvori førerhesten bestemmer i et hierarki, hvor der ikke er plads til diskussioner, skal vi være i stand til at indtage førerhestpositionen.

Skal vi vinde retten til at være førerhest bliver vi nødt til at optræde på en måde hesten kan forstå. Med hensyn til råstyrke og vægt har vi sjældent en chance, så vi bliver nødt til at forlade os på, hvad vi eventuelt har af andre fordele. Vi må, som det lille væsen vi er i forhold til en hest, lære at bruge vores forstand.

 

Enhver hest på folden vil være ved førerhesten, nogle får lov andre gør ikke. Din hest skal ville være hos dig, for i en trækkekonkurrence med hesten i den ene ende af et tov og dig i den anden ende, er udfaldet givet på forhånd, hesten trækker af med dig og ikke omvendt!

tl_files/little mule/Adfaerd/tur16.jpg
tl_files/little mule/Adfaerd/Adfaerd2.jpg På kurset kommer du hovedsagelig til at arbejde med din/dit barns/vores hest i grime og trækketov. Herved får du klarlagt nogle af de steder, hvor du skal sætte ind, hvilke ting du skal arbejde med, for først når du har indtaget førerpositionen, vil samarbejdet mellem dig og hesten fungere fuldt ud.

Cand. Pæd. René Jensen

underviser blandt andet i Hestens adfærd på Vilhelmsborg, introduktionskursus 1A og 1B. Og selv om Rene har stor erfaring med westernridning og horsemanship, så bare rolig! - du risikerer ikke at blive cowboy, men lærer blot noget om, hvordan du kan kommunikere med din hest på en god måde.

tl_files/little mule/Adfaerd/Ricka & Rene1.jpg

 

Yderligere information omkring tidspunkter, kursusplan, opstaldning og pris kan fås ved henvendelse til:  

littlemule@mail.tele.dk
tilbage til "Tilbud"